Hakkımızda

SOSYAL BİLGİLER  EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI - HAKKIMIZDA

Kazanılan Derece
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği lisans derecesi

Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce yapılan sınavlarda belirlenen kategorilerinde öngörülen puanları almış olmaları gerekmektedir.

Yeterlilik Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FD ya da TT notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.

Önceki Öğrenim
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.

Tarihçe
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı 2001 yılında kurulmuş ve 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.

Program Profili
Bu programın amacı, öğretim sürecinde iyi bir alan ve meslek eğitimi alarak, evrensel değerlerle desteklenmiş teorik bilgi zenginliğine, analitik düşünme yeteneğine, gelişmiş bir sosyal sorumluluk ve etik anlayışına sahip, mezuniyet sonrasında edinmiş olduğu bilgi ve becerileri kullanarak uygulamaya aktarabilen, fikir ve politika üretebilecek, ulusal ve uluslararası alanda eğitim alanında çalışabilecek bireyler yetiştirmektir.

Program Yeterlilikleri
1-Sosyal Bilgiler öğretimine uygun planlar yapabilme.
2-Sosyal Bilgiler öğretimine uygun öğrenme ortamları düzenleyebilme.
3-Sosyal Bilgiler öğretim sürecine uygun materyaller ve kaynaklar kullanabilme.
4-Sosyal Bilgiler öğretiminde teknolojik kaynakları kullanabilme.
5-Sosyal Bilgiler öğretiminde ölçme değerlendirme araç ve yöntemlerini kullanabilme.
6-Okulun kültür ve öğrenme merkezi haline getirilmesinde toplumla işbirliği yapabilme.
7-Mesleki yeterliliklerini belirleyebilme.
8-Sosyal Bilgiler öğretimine ilişkin kişisel ve mesleki gelişimini sağlayabilme.
9-Mesleki gelişimine yönelik uygulamalarda bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinden yararlanabilme.


Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Sınavlar ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarından oluşur. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı ve sözlü-uygulamalı yapılabilir. Her ders için ilgili yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine uygun olarak “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.

Mezun İstihdamı
Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve özel eğitim kurumlarında Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak derslere girmektedirler.

Bir Üst Dereceye Geçiş
Lisans eğitimini başarıyla tamamlayanlar ALES ve YDS veya dengi sınavlardan geçerli not almaları şartıyla yüksek lisans programına başlayabilirler.

Eğitim Türü
Lisans

Ana Bilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Zafer Tangülü

Farabi Koordinatörü
Prof. Dr. Zafer Tangülü

Erasmus+ Koordinatörü
Doç. Dr. Muhammet Avaroğulları

AKTS Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Girgin